Druk weekeinde! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Galina Schouten - WaarBenJij.nu Druk weekeinde! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Galina Schouten - WaarBenJij.nu

Druk weekeinde!

Door: Galina

Blijf op de hoogte en volg Galina

19 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo

Dag fans!

Hier een berichtje uit het warme Paramaribo. Ik ben helemaal gesloopt. Ik heb mijn bed vanaf donderdag niet voor 12 uur gezien. We hebben van alles gedaan.
Donderdagavond begon het met een meidenavond bij PABO thuis. Was erg gezellig! Veel over elkaar te weten gekomen..:)
Vrijdagavond hebben we bezoek uit Nederland ontvangen. Bart-Jan en Jan-Willem, 2 vrienden van Ruben, zijn 2,5 week bij ons op bezoek. Ze slapen in de bovenverdieping van ons huis. Erg handig, want nu hebben we een echte goede wasmachine! Alleen geen water in de douche als we dat ding aanzetten. Was erg naar toen ik daar achter kwam terwijl ik net helemaal ingezeept in de douche stond, haha.
Op zaterdag was het carnaval! Carnaval in Paramaribo is een kinderfeest. Er was een optocht met mooi versierde dame(tje)s, 2 brassbands en een hele lange stoet met verklede kindertjes. Erg geweldig om te zien. Als Nederlander wordt je er dan even aan herinnert hoe vast je heupen zitten, want de Surinaamse kinderen hier kunnen echt geweldig dansen! Ze lijken soms net van elastiek. We zijn met de hele groep de optocht gaan bekijken en 's avonds hebben we Braziliaans carnaval gevierd bij 't Vat. Er was een Miss verkiezing en een danswedstrijd. Leuk om te zien! Na het carnaval zijn we nog even 2 uurtjes naar Starss geweest, de plaatstelijk discotheek. We waren om 2 uur thuis, want de volgende dag hadden we een boottochtje gepland. We moesten er op zondag al om kwart over 8 uit. Te vroeg voor mij..;)
Zondag was de mooiste dag. We zijn 's ochtens rond 10 uur vertrokken, met de hele groep in een boot. We zijn naar een eilandje geweest aan de Atlantische Oceaan. Het water daar was wel heel erg vies, maar het eilandje was wel mooi. Er waren allemaal vissers die hun vis daar laten drogen. Verder zijn we nog naar Nieuw-Amsterdam en Commewijne geweest. Op Nieuw-Amsterdam had ik bijna een puppy geadopteerd. Een heel klein zwerfhondje.. Echt een schatje!
Commewijne is een vissersdorpje. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe de mensen daar leven. Het lijkt net alsof je een paar stappen terug de tijd in gaat.
Onderweg met de boot hebben we nog dolfijnen en vliegvissen gezien. Wat een geweldige beesten om in het "wild" te zien! Ook de krabben en salamanders die we zagen lopen waren prachtig. Hele felle kleuren!
Maar goed, verhaal is wel weer lang genoeg..
Binnenkort mijn eerste trip! Daar heb ik wel erg zin in.

Heel veel liefs en een dikke zoen,

Galina

• 19 Februari 2007 - 17:03

Je Collega's N&A:

hey hoi, wat doe je daar nou echt, beetje vakantie vieren en ons hard laten werken????

Have fun.

groetjes Nicole en Anke

• 19 Februari 2007 - 17:03

Daniel:

gezellig man, doen jullie daar ook iets aan werken of is het meer vakantie vieren?
    had je net zo goed hier kunnen werken!

• 19 Februari 2007 - 17:36

Galina:

Hee, er staat toch "weekeinde"? Kom op hee, zelfs bij Redial had ik vrij in de weekeinden..haha.NO SPANG! En jah, we doen hier zeker wel wat! Zou binnenkort wel even een paar foto's plaastsen van mijn "werk", om jullie ongerustheid weg te nemen..

• 20 Februari 2007 - 10:41

Maarten:

Heej meis,

Erg lief die foto!!
    Love you 2!!!

Kus mij

• 22 Februari 2007 - 20:02

Kenneth:

Lijkt wel een verkapte vakantieverslag dit ;)

• 22 Februari 2007 - 20:03

Kenneth:

Je kunt dus een reisbureau beginnen. Top man!

• 24 Februari 2007 - 12:27

Sandra L. (Mystiek):

Nee ik ben niet jaloers,... wat heerlijk daar.
    Wat kijken ze allemaal serieus tijdens die Carnavalsoptocht.
    Lekker genieten ik blijf je volgen.

• 25 Februari 2007 - 16:08

Gerdiene:

Heee agnes,
    net even een kijkje op je site genomen..kom weer helemaal in de sfeer :) Blijf genieten hoor!! En nog geen heimwee krijgen hoor want Nederland is alleen maar grijs en nat..

• 25 Februari 2007 - 16:08

Gerdiene:

galina bedoel ik natuurlijk..krijg je ervan he..:S

• 25 Februari 2007 - 18:26

Marvin&marloes:

hoi lieve galina bedankt voor je mooie kaart voor sam !!! erg leuk een dikke knuffel van hem, we lezen al je verhalen wat zal het allemaal spannend zijn daar!!we merken hier dat maarten je verschrikkelijk mist en wij ook !!!! heel veel liefs van ons allemaal!!! xxxx

• 27 Februari 2007 - 19:46

Carolien Hop:

hey super joh om wat van je te lezen.
    Lijkt me echt gaaf!
    Veel geluk daar!